Digikam/Compress/ca: Difference between revisions
(Created page with "Per tornar a comprimir els fitxers utilitzant '''digiKam''' aneu a <menuchoice>Eines -> Torna a comprimir les imatges</menuchoice> i apareixerà un assistent.") |
(Created page with "A continuació, feu clic a <menuchoice>Opcions</menuchoice>. Per omissió '''digiKam''' té un nivell de compressió de 75. Canvieu aquesta opció al vostre gust. Tingueu en comp...") |
||
Line 21: | Line 21: | ||
A continuació, feu clic a <menuchoice>Opcions</menuchoice>. Per omissió '''digiKam''' té un nivell de compressió de 75. Canvieu aquesta opció al vostre gust. Tingueu en compte que quan moveu l'escala més enllà de 75 es mostrarà un degradat en la qualitat de la imatge. En la meva opinió personal un valor de 75-85 és el més adequat. | |||
Revision as of 17:15, 21 March 2012
Tornar a comprimir les imatges utilitzant digiKam
Transcrit des de l'article d'en Mohamed Malik, el 19 de febrer de 2011
Molta gent sosté que les imatges s'han de prendre sempre amb l'ajustament JPEG més alt disponible, però, jo sóc del parer que no, degut a moltes raons.
Quan estic prenent fotos dels seus amics i familiars i altres ocasions normals sempre mantinc l'ajustament JPEG en el nivell bàsic. En aquest cas tenim diversos factors que s'han de tinir en compte. No sóc un expert en el camp de la fotografia, però, aquesta només és la meva opinió personal. La majoria de les càmeres tenen l'ajustament JPEG fi, normal i bàsic. JPEG és un format amb pèrdua, és a dir, està comprimit. No obstant, la principal diferència entre JPEG fi i totes les altres opcions és que cada compressió elimina colors que no són visibles per l'ull humà.
Si estic prenent JPEG fi llavors només puc disparar 2.300 imatges a la targeta de memòria de 16 GB, no obstant, a la configuració bàsica puc prendre 8.200 imatges a la mateixa targeta de memòria. Per a mi en matèria d'emmagatzematge i no és necessari prendre imatges d'alta qualitat quan totes es miren a l'ordinador. Només necessitarem aquesta qualitat si imprimirem cada imatge en un llenç, a part d'això no veig la necessitat.
DigiKam us ofereix l'opció de tornar a comprimir les imatges. Això és útil si en teniu moltes amb JPEG amb l'ajustament JPEG fí (en l'escala 0-100). Canviar l'escala de 100 a 85 pot reduir significativament la mida del fitxer i l'aspecte de la imatge.
Exemple: Un Un fitxer de 3,1 MB a l'ajustament JPEG a 100. Quan aquesta imatge es torna a comprimir a una qualitat de 85 la mida de la imatge passarà a 1 MB. Amb centenars d'imatges similars obtindreu un total de 310 MB, quan centenars d'aquestes imatges es tornen a comprimir en una escala de 85 obtindreu aproximadament 100 Mb, el qual vol dir que estalviareu 210 MB d'espai en el disc dur. Si teniu moltes imatges com jo, i si les convertiu estalviareu alguns GB d'espai en el disc dur.
Per tornar a comprimir els fitxers utilitzant digiKam aneu a
i apareixerà un assistent.
A continuació, feu clic a . Per omissió digiKam té un nivell de compressió de 75. Canvieu aquesta opció al vostre gust. Tingueu en compte que quan moveu l'escala més enllà de 75 es mostrarà un degradat en la qualitat de la imatge. En la meva opinió personal un valor de 75-85 és el més adequat.
As well as JPEG files, it can do the same for other file formats such as TIFF and PNG’s as well. Choose either to remove the original or to keep it. If you are doing this for the first time, I advise you to keep your original and later take a look yourself and delete them if you wish. Some data is lost by compression, so it can be useful to have the original for important images.