Akonadi and AddressBook/nl: Difference between revisions

From KDE Wiki Sandbox
No edit summary
No edit summary
Line 54: Line 54:


Als de overige componenten ook gebruik maken van '''Akonadi''', staan alle gegevens dan in ~/.local/share, Dat maakt het maken van een back-up namelijk eenvoudiger? We weten nog niet wat de uiteindelijke implementatie is voor gebeurtenissen en takenlijsten, maar contacten en e-mails staan daar nu al wel.
Als de overige componenten ook gebruik maken van '''Akonadi''', staan alle gegevens dan in ~/.local/share, Dat maakt het maken van een back-up namelijk eenvoudiger? We weten nog niet wat de uiteindelijke implementatie is voor gebeurtenissen en takenlijsten, maar contacten en e-mails staan daar nu al wel.
Het is logisch de overige gegevens daar ook op te slaan, en we gaan proberen dat te bereiken.
Het is logisch de overige gegevens daar ook op te slaan en we gaan proberen dat te bereiken.


[[Categorie: System (nl)]]
[[Categorie: System (nl)]]

Revision as of 22:58, 26 June 2010

Deze informatie is verstrekt door Tobias Koenig, ontwikkelaar van KDE-PIM.

Een paar definities

Met echte gegevens bedoelen we de gegevens zoals de contacten of gebeurtenissen. Deze gegevens worden opgeslagen, hetzij op een groupwareserver of in lokale bestanden. Waar precies hangt af van de bronnen die u gebruikt. De Persoonlijke contacten worden opgeslagen onder $HOME/.local/share/contacts, terwijl het vCard-bestand (u wordt hoe dan ook aangeraden dat niet te gebruiken ) de gegevens opslaat onder $HOME/.kde/share/apps/kabc/std.vcf.

De "cachegegevens" zijn kopieen van de echte gegevens die in de database zijn opgeslagen voor snellere toegang en offlinegebruik. De database bevat ook de "metagegevens" die Akonadi nodig heeft om correct te werken.

De configuratiegegevens zijn de instellingen voor de Akonadiserver en de individuele bronnen. De instellingen voor de server staan in $HOME/.config/akonadi. De instellingen voor de meeste bronnen worden staat in $HOME/.kde/share/config/akonadi_xyz_resourcerc#, waar xyz de naam van de bron is, en # het instantienummer is.

Back-ups maken

Bepaal nu wat u in de back-up wilt opnemen. Als u een back-up wilt maken van de "echte gegevens", dan hangt het af van de bronnen die u hebt ingesteld. Als u een groupwareserver gebruikt, van hoort de back-up daar plaats te vinden. Voor contacten zijn de bestanden in $HOME/.local/share/contacts meestal wat u zoekt.

Via het systeemvakicoon voor Akonadi is het maken en terugzetten van een back-up mogelijk. De back-up bevat de "cachegegevens", die mogelijk niet al uw gegevens bevatten! Als u gegevens één op één wilt overnemen, is de beste methode het kopieren van de cachegegevens, de echte gegevens en de instellingen, zodat u de gegevens niet opnieuw hoeft te downloaden uit bijvoorbeeld een groupwareserver.

Uw bronnen bekijken

KRunner biedt u Akonadi Resource Configuration of u kunt deze functie benaderen via Akonadi tray icon -> Instellingen. U ziet mogelijk dat een aantal bronnen al zijn ingesteld. Wellicht is er een met het label

Address Book - Er is nog geen KDE-adresboek plug-in ingesteld.

Dat is de oude compatibiliteitsbrug die mogelijk is aangemaakt door het migratieprogramma. Verwijder deze!

"std.vcf" - Klaar

Dit is de VCard File Resource die standaard verwijst naar $HOME/.kde/share/apps/kabc/std.vcf. Het is niet aan te raden deze te gebruiken, omdat deze niet de voordelen van Akonadi heeft.

Persoonlijke contacten - Offline

Dat is de voorkeursbron voor uw lokale contacten die wijzen naar $HOME/.local/share/contacts.

Dit kan "Offline" aangeven als u er gebruik van maakt. Dit is een fout in de weergave en deze kan genegeerd worden.

En als meer componenten Akonadi gebruiken?

Als de overige componenten ook gebruik maken van Akonadi, staan alle gegevens dan in ~/.local/share, Dat maakt het maken van een back-up namelijk eenvoudiger? We weten nog niet wat de uiteindelijke implementatie is voor gebeurtenissen en takenlijsten, maar contacten en e-mails staan daar nu al wel. Het is logisch de overige gegevens daar ook op te slaan en we gaan proberen dat te bereiken.

Categorie: System (nl)