Quick Start/da: Difference between revisions

From KDE Wiki Sandbox
(Updating to match new version of source page)
No edit summary
Line 16: Line 16:




<span class="mw-translate-fuzzy">
Først skal du bruge enten en OpenID-konto eller en KDE Identity. KDE Identity anbefales, da den er bedre integreret med KDE's websteder. Du kan få en  [https://identity.kde.org/index.php?r=registration/index her].
Nederst i sidepanelet på enhver side ser du et linket "Log på" (forudsat, at du har valgt dansk i dropnedboksen i panelet). Det er det samme link, uanset om du vil oprette en konto eller bruge en eksisterende. Følg linket, vælg dit brugernavn og adgangskode, og du er klar. Du vil opdage, at dit brugernavn nu vises under Personlige værktøjer, og du har nogle andre links. Brug lidt tid på at gennemse disse sider - især siden "Indstillinger", hvor du nok vil ønske at indstille tidszonen under "Dato og klokkeslet".
</span>


Back at UserBase, at the right bottom of the sidebar on any page you'll see the <menuchoice>Log in</menuchoice> links.  Click on <menuchoice>OpenID / Identity login</menuchoice>, choose your login method (e.g. KDE Identity) and login with it. You will then be prompted to create a username for the UserBase.
Back at UserBase, at the right bottom of the sidebar on any page you'll see the <menuchoice>Log in</menuchoice> links.  Click on <menuchoice>OpenID / Identity login</menuchoice>, choose your login method (e.g. KDE Identity) and login with it. You will then be prompted to create a username for the UserBase.

Revision as of 05:00, 25 October 2013

Ny på UserBase?

UserBase kan læse af enhver. Hvis du vil bidrage til UserBase, så skal du oprette en konto. Dette giver dig mange fordele:

  • Du får et brugernavn og en brugerside, som du kan bruge til at lave udkast.
  • Du kan holde øje med sider og få besked, hvis noget på siden ændres.
  • Dit brugernavn gør det let for andre at anerkende dit arbejde.
  • Du bliver en del af KDE-fællesskabet.
  • ...og meget mere!

Det er let og hurtig at oprette en konto. Læs videre for mere information.

Oprettelse af en konto


Først skal du bruge enten en OpenID-konto eller en KDE Identity. KDE Identity anbefales, da den er bedre integreret med KDE's websteder. Du kan få en her.

Back at UserBase, at the right bottom of the sidebar on any page you'll see the Log in links. Click on OpenID / Identity login, choose your login method (e.g. KDE Identity) and login with it. You will then be prompted to create a username for the UserBase.

You'll notice that under Personal Tools it now shows your username, and you have some other links. Take a little time to browse those pages, especially the My Preferences page where you may want to set the timezone under the Date and time tab.

Note
På grund af en bølge af spam på det seneste er det blevet nødvendigt at stramme op på login-proceduren, hvorfor den gamle, enkle kontooporettelse er forsvundet. Hvis du har en konto så som Google- eller Yahoo-identiteter (der er også andre), som bruger OpenID, så kan du bruge dem, men det er bedst at oprette in Identity-konto. Én konto giver dig adgang til mange KDE-tjenester og der er ingen ulemper. Du vil ikke blive plaget med meddelelser om nogen KDE-tjeneste, som du ikke abonnerer på.


Du har selvfølgelig mange spørgsmål og UserBase kan virke overvældende ved første øjekast, men der er mange sider, som kan hjælpe dig med at komme i gang.


Find sider i samme kategori

Nederst på siden finder du et link til en kategori, som ser sådan ud Kategorier: Kom i gang/da. Hvis en side er relevant i mere end en kategori, så kunne det fx se sådan ud: Kategorier:Kom i gang/da|Bidrag/da . Lader du musen svæve over kategori-linket (det rigtige, ikke dette eksempel), så ser du, at hver af disse kategorier er et link til en anden side. På denne side finder du en liste af beslægtede sider.

Begynd at bidrage til de engelske sider

Note
Alt nyt indhold skal være på engelsk. Årsagen er, at oversættelsessystemet sender ændringer på de engelske sider videre til oversættelse. Operationen kan ikke foregå den anden vej, så ændringer på en oversat side bliver ikke sendt tilbage til den engelske side eller til noget andet sprog.


Når du er logget ind har du et Redigér-ikon (eller et faneblad afhængigt af, hvilket tema du bruger) på hver side. Linket "Indstillinger" giver dig også mulighed for at få redigeringslinks for hvert afsnit. Disse kan bruges til at lave små rettelser og tilføjelser til en eksisterende side. Du vil måske også finde det nyttigt at indstille "Forhåndsvisning" som standard. Du finder retningslinjer på siden Modificér en side.

Hvis du ønsker at skrive en hel side (eller serie af sider), så kan du finde en kort introduktion til relevans af indhold og på den samme side er der links til sider med vejledninger til de mest almindelig opgaver.

Hvad der end sker, så er du ikke alene. Hvis du støder på et problem, så skal du ikke være bange for at spørge. Brug siden "Diskussion" til spørgsmål om det emne, der behandles - de bliver i reglen opfanget ret hurtigt. Der er også et forum for spørgsmål om redigering. Hurtige spørgsmål, som ikke kræver lange svar kan også stilles på Freenode IRC, kanal #kde-www.

Information
Du vil finde hjælp til mange almindelige opgaver på siden Opgaver og værktøjer


Først og fremmest ønsker vi at såvel læsere som biddragydere har en god oplevelse på UserBase.

Arbejdet med at oversætte sider

Hvis du ønsker at komme i gang med at oversætte dokumenter, så finder du information på siden Oversæt en side. Linket Oversættelsesværktøjer i sidepanelet er en god måde at overvåge, hvad der sker med oversættelserne til dit sprog.