Hızlı Başlangıç
KullanıcıÜssü'nde Yeni misiniz?
KullanıcıÜssü herkesin okuması için açıktır. Eğer KullanıcıÜssü'ne katkıda bulunmak isterseniz bir hesap için kaydolmanız gerekir ve bunun birkaç getirisi vardır:
- Taslaklar yapmakta kullanabileceğiniz bir kullanıcı adı ve kullanıcı sayfanız olur.
- Sayfada herhangi bir değişiklik olduğunda bildirim almak üzere sayfaları izleyebilirsiniz.
- Kullanıcı adınız yaptığınız çalışmalarda diğer kişilerin sizi tanıyabilmesini kolaylaştırır.
- KDE topluluğunun bir parçası olursunuz.
- ... ve daha birçok şey!
Kaydolmak oldukça hızlı ve kolaydır. Daha fazla bilgi için okumaya devam edin.
Bir Hesap Oluşturmak
İlk olarak bir OpenID veya bir KDE Identity (Kimlik) sahibi olmanız gerek. KDE web siteleriyle bütünleştirmesi daha iyi olduğundan KDE Kimliği almanız önerilir. Buradan hemen edinebilirsiniz.
KullanıcıÜssü'ne geri dönersek, tüm sayfaların sağ alt köşesinde
bağlantılarını göreceksiniz. tıklayın, oturum açma yönteminizi (örn. KDE Kimlik) seçin ve oturumunuzu açın. Ardından KullanıcıÜssü için bir kullanıcı adı oluşturmanız istenecek.Kişisel Araçlar altında artık kullanıcı adınızın göründüğünü ve bazı ek bağlantıları farkedeceksiniz. Özellikle
sekmesi altında zaman diliminizi değiştirebileceğiniz sayfasını ve diğer sayfaları gezmek için zaman ayırın.
Birçok sorunuzun olduğuna ve KullanıcıÜssü'nün ilk bakışta biraz korkutucu gelmesinde şüphe yok, ancak başlamanıza yardımcı olacak birçok sayfa bulunuyor.
Aynı kategorideki sayfaları bulmak
Her sayfanın altında [[Category:Başlarken/tr]] şeklinde görülecek bir kategori bağlantısı görmelisiniz. Eğer bir sayfa birden fazla kategoriye aitse şuna benzeyecektir: [[Category:Başlarken/tr|Katkıda Bulunma/tr]]. Kategori belirtecine imleci götürdüğünüzde (bu önizlemeye değil, gerçek olanlarına), bu bağlantıların farklı sayfalara bağlandığını göreceksiniz. Bu sayfalarda alakalı sayfaların listesini bulacaksınız.
İngilizce sayfalara katkıda bulunmaya başlamak
Oturum açtığınızda her sayfada Düzenle simgesini (kullandığınız temaya bağlı olarak sekme de olabilir) göreceksiniz. "Tercihlerim" bağlantısı ayrıca her bölüm için düzenleme bağlantılarını alma seçimini sunacaktır. Bunlar mevcut bir sayfada düzenleme veya yeni bir ekleme yapmak için kullanılabilir. Ayrıca "Önizleme" düğmesini öntanımlı olarak ayarlamayı da kullanışlı bulabilirsiniz. Talimatları da Bir Sayfa Değiştirme sayfasından bulabilirsiniz..
Eğer tüm bir sayfa oluşturmakla ilgileniyorsanız (veya sayfa serileri), içerik alakası sayfasında bilgiyi bulabilir ve aynı sayfada en ortak görevler için Nasıl Yapılır sayfalarına bağlantılar da bulacaksınız.
Herhangi bir durumda yalnız değilsiniz. Bir sorunla karşılaşırsanız sormaktan çekinmeyin. Tartışma konusundaki konular hakkında sorularınız için "Tartışma" sayfalarını kullanın - genellikle hemen ele alınırlar. Ayrıca düzenleme hakkında sorular için bir forum konusu da bulunmaktadır. Uzun yanıtlar gerektirmeyen hızlı sorular da Freenode IRC, kanalından #kde-www sorulabilir.
Her şeyin ötesinde, KullanıcıÜssü'nün hem kullanıcı hem de katkıcılar için eğlenceli bir deneyim olmasını istiyoruz.
Sayfa çevirileri ile çalışmak
Eğer belge çevirisiyle başlamak istiyorsanız, bilgileri Bir Sayfa Çevir bağlantısında bulacaksınız. Çevirmen grubuna ekleme başvurusu için kenar çubuğu bağlantısını kullanın. Çeviri Araçları kenar çubuğu bağlantısı aynı zamanda dilinizde neler olduğuna bakmanın iyi bir yolu.