Jump to content

Digikam/Watermark/tr

From KDE Wiki Sandbox
This page is a translated version of the page Digikam/Watermark and the translation is 62% complete.
Outdated translations are marked like this.

digiKam ile Fotoğraflarınıza Filigran Ekleyin

Bu yazı aslen Scribbles and Snaps'te çıkmış ve Dmitri Popov'un izni ile kullanılmıştır.

Her ne kadar fotoğraflarınızın izin vermediğiniz kişiler tarafından kullanılmasını engellemenin bir çok yolu olsa da filigran hala kendinizi eseri ortaya çıkaran kişi olarak göstermenizde ve eseri izinsiz kullanmayı zor bir hale getirmede size yardımcı olacak en basit ve belki de en etkili araç.

digiKam filigran eklemeyi desteklese de bu özellik o kadar iyi saklanmıştır ki varlığından haberdar bile olmayabilirsiniz. Bunun sebebi digiKam'in filigran işlevinin bir seferde birden fazla fotoğrafa filigran eklemenizi sağlayan Çoklu Kuyruk Yöneticisi aracında saklı olmasıdır. İşin pratikte nasıl yürüdüğüne bakalım: Çoklu Kuyruk Yöneticisi aracını açmak için Araçlar -> Çoklu Kuyruk Yöneticisi'ni seçin (veya klavyeden B tuşuna basın). Filigran eklemek istediğiniz fotoğrafları mevcut kuyruğa eklemek için bir digiKam albümünden Queues (kuyruklar) alanına taşıyın. Batch Tools Available (uygun yığın araçları) bölümündeki Base Tools (temel araçlar) sekmesine geçin ve Assigned Tools (atanmış araçlar) bölümüne eklemek için Add Watermark (filigran ekle) aracına çift tıklayın.

digiKam filigran olarak resim veya yazı kullanabilir ve istediğiniz filigran tipini Tools Setting (araç ayarları) alanından seçebilirsiniz. Eğer resim (Image) kullanmak istiyorsanız bir grafik dosyasının hazır olduğundan emin olun. Ardından Placement (yerleşim), Size (büyüklük) ve Margins (kenar boşlukları) gibi ayarları yapon. Ardından Queue Settings (kuyruk ayarları) bölümündeki Hedef kısmında hedef dizini seçin. Davranış kısmında eğer hedef dizinde işlenmiş dosyayla aynı isimde bir dosya bulunursa sistemin ne yapacağını belirleyebilirsiniz. Var olan dosyanın üzerine yazmayı veya kaydetmeden önce işlenmiş dosyanın ismini değiştirmeyi seçebilirsiniz. Ayrıca işlenmiş dosyaları otomatik olarak isimlendirmek üzere bir kural belirlemek için File Renaming kısmındaki seçenekleri kullanabilirsiniz.

Ayarlardan memnun olduğunuz zaman Çalıştır düğmesine basın. digiKam işini bitirdiğinde filigranlı fotoğrafları hedef dizinde bulacaksınız.